Financial

De financial creëert balans en zorgt ervoor dat financiële en fiscale aspecten op gestructureerde wijze worden aangepakt.
Onze financials zijn opgeleid als mediator en kennen scheidingsprocessen als geen ander.

Bij de scheiding van ondernemers of vermogenden spelen financiële en fiscale aspecten een belangrijke rol en zijn deze vaak complex. Ondernemers kennen vaak de ins en outs van hun financiële positie en hebben een goede band met hun accountant/adviseur. De partner van de ondernemer heeft veelal juist (het gevoel van) een informatieachterstand en beschouwt de accountant/adviseur van de ondernemer meestal niet meer als vertrouwenspersoon. De partner van de ondernemer heeft vaak een afhankelijke financiële positie en de ondernemer zal willen voorkomen dat de onderneming/het vermogen door de echtscheiding in het gedrang komt.

De financial expert in:

  • fiscale aspecten bij echtscheiding, zoals bijvoorbeeld verdeling en verrekening van vermogen, alimentatie, eigen woning, pensioen en internationale aspecten
  • de vraag of de partner na de echtscheiding in zijn of haar levensonderhoud kan voorzien
  • financiële planning
  • waardering van ondernemingen

De financial zorgt voor de samenhang tussen deze onderwerpen en vervult een belangrijke rol in het vinden van een totaaloplossing.